Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 2211 KMS

Klassiek stofferen

Klassiek stofferen
Cursuscode: 2211 KMS

In deze cursus maak je kennis met de klassieke (ouderwetse) technieken van het opbouwen van een stoelzitting.

  

Op ambachtelijke wijze vervaardig je een zitting die jarenlang veerkrachtig blijft. Koperen springveren worden vastgenaaid op jute banden. We maken er een geheel van door de veren middels touw aan elkaar vast te knopen. Daar bovenop komt geen schuimrubber maar een dikke laag gedroogd gras (crin végétal), waar we een kussen van naaien.

Omdat niet elke stoel een frame heeft dat zich op de klassieke manier laat opbouwen biedt de Stadswerkplaats Utrecht een eiken stoelframe met armleuningen aan waarbij dat wel kan.

 

Naast een frame zijn alle materialen voor de opbouw van de zitting, de rug en de armleuningen bij de cursus inbegrepen. Wat je zelf meeneemt zijn de meubelstof en eventueel de gewenste lak/beits als afwerking van het hout.

Je kan bij deze cursus dus niet zelf een stoel meenemen. Elke cursist werkt aan een zelfde frame.

Zaterdag 5 november 2022
6 lessen van 4 uur aanvangstijd 13:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 350,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. P (Pieternel) Hooghiemstra
13:00 - 17:00
Locatie: Stadswerkplaats Utrecht (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
P (Pieternel) Hooghiemstra
P (Pieternel) Hooghiemstra

De cursussen worden gegeven door onze docenten in onze werkplaats aan de Eendrachtslaan 218. Ook gedurende de COVID-19 pandemie kunnen onze cursussen door gaan. Door een aantal afspraken met elkaar na te leven, kunnen we ervoor zorgen dat we veilig en met aandacht gezamenlijk kunnen werken en in elkaars aanwezigheid kunnen zijn.

Je betaalt alléén voor een cursus wanneer deze doorgaat. Er wordt geen incasso gedaan wanneer een cursus niet door kan gaan.