Over ons

Stichting Stadswerkplaats Utrecht

In de Stadswerkplaats Utrecht kan iedereen terecht om met hout en meubels aan de slag te gaan. Van professionals tot hobbyisten, eenmalig of op vaste basis. Ons doel is om kennis over ‘klussen in en om het huis’ te behouden en te delen door middel van cursussen en een Open Werkplaats. Specifiek maar niet alleen gericht op meubelmaken en houtbewerken.
Kortom: we bieden iedereen een plek die onze passie voor hout en houtbewerking deelt en op een mooie en professionele plek aan de slag wil. Wij zijn dus zeker geen sociale werkplaats, maar het is bij ons wel erg gezellig!

Stichting Stadswerkplaats Utrecht biedt cursussen en workshops op het gebied van houtbewerking, meubelmaken en meubelstofferen, verzorgd door deskundigen met een uitstekende vakkennis die op freelance-basis in de stadswerkplaats werkzaam zijn.

De stadwerkplaats heeft in haar lange bestaan een groot aantal amateur-meubelmakers en (inmiddels) professionele meubelmakers voortgebracht. Ook zijn er vele amateur-houtbewerkers die bij ons in de Open Werkplaats werken of thuis hun projecten succesvol afronden met de kennis die in de stadswerkplaats is vergaard.

Stichting Stadswerkplaats Utrecht is een zelfstandige stichting, zonder gemeentelijke subsidie. Wij bestaan dankzij hardwerkende vrijwilligers, donaties, sponsoring en de inkomsten uit cursussen.

Wil je meer weten over de Stadswerkplaats Utrecht, neem dan contact met ons op.

Wil je bij ons als vrijwilliger aan de slag als begeleider in de Open Werkplaats? Stuur ons dan een mailtje voor een kennismaking en de mogelijkheden.

 

Nieuwsbrief
nieuwsbrief
* = verplicht veld