Open werkplaats

De Open Werkplaats is er voor iedereen die bij ons of elders een cursus Machinale Houtbewerking heeft gevolgd en op een professionele of hobbymatige manier veilig aan de slag wil gaan met hout en het stofferen van meubels. In de Open Werkplaats stellen we onze machines, elektrisch gereedschap en werkruimte beschikbaar. Tegen een uurprijs van € 7,50 en een lidmaatschapskaart van € 14,50 per jaar kun je bij ons terecht met eigen projecten, klussen of semi-professionele opdrachten. Naast het gebruik van de ruimte en de machines kun je bij ons ook gebruikmaken van elkaars expertise en creativiteit.

Werken tijdens de Open Werkplaats met hout

Onze Open Werkplaats is een ideale plek om met hout aan de slag te gaan. We hebben daarvoor professionele en goed onderhouden machines, gereedschap en werkbanken. Onze begeleiders denken graag met je mee over hoe je een klus het beste aan kunt pakken. De werkplaats beschikt over het volgende.

Stationaire machines

vlakbank, vandiktebank, formaatzaag, draaibank, lintzaag, kolomboor, langgatboor, verstekstans, afzuiginstallatie

Elektrisch gereedschap

o.a. bovenfrees, accuboormachines, invalcirkelzaag, decoupeerzaag, lamellofrees, diverse schuurmachines

Meubelstofferen

In de Open Werkplaats kun je ook terecht voor het stofferen van meubels. Er zijn daarvoor diverse gereedschappen aanwezig, zoals een compressor en een tacker. Zo wordt aan cursisten van de cursus Meubelstofferen gelegenheid geboden om hun werk af te maken of met nieuwe klussen aan de slag te gaan.

meubelstofferen

Direct aan de slag

Dus wil je je vaardigheden onderhouden of uitbreiden? Of heb je al tijden een ontwerp in je hoofd dat je nu wilt uitvoeren? Of heb je mooie stukken hout die je wilt bewerken of een oude stoel die je wilt bekleden? Kom dan eens langs!

Openingstijden

vrijdag 9.00 - 17.00 uur

zaterdag 9.00 - 17.00 uur

Prijzen

€ 14,50 voor een lidmaatschapskaart (geldig voor een jaar)

€ 7,50 per uur

€ 67,50 voor een 10-urenkaart

€ 157,50 voor een 25-urenkaart

(prijzen incl. BTW, pin aanwezig)

Het is niet mogelijk om de werkplaats of bepaalde machines te reserveren. Om die reden stellen wij de Open Werkplaats bij voorkeur niet beschikbaar voor massaproductie of bijzonder omvangrijke projecten. Heb je een grote klus, houd er dan rekening mee dat je geen exclusieve aanspraak op ruimte en machines kunt maken. Met goed overleg en op een communicatieve manier omgaan met begeleiders en andere gebruikers kunnen wij op een prettige manier blijven werken.

Als vrijwilliger aan de slag in de Open Werkplaats?

Wil je bij ons als vrijwilliger aan de slag als begeleider in de Open Werkplaats? Stuur ons dan een mailtje voor een kennismaking en de mogelijkheden.