Vormgevers in Hout op Fort Vechten: 17 & 18 oktober

Dit jaar beleeft de tentoonstelling ‘Vormgevers in hout’ haar 16e editie. Meubelmakers, beeldhouwers, houtdraaiers en andere vormgevers in hout presenteren hier hun nieuwste werk en geven demonstraties. Een bezoek aan de expositie is zeer de moeite waard. Vanwege de vele vakmensen en prachtige meubelstukken, maar ook omdat sinds kort het neieuwe Waterliniemuseum op het Fort is geopend.

Fort bij Vechten is een van de grootste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De oude gebouwen en het bosachtige terrein bieden een indrukwekkend decor voor dit prachtige evenement. In de door houtkachels verwarmde kazernes van het fort zijn expositieruimtes en kleine werkplaatsen ingericht. Tijdens de expositie zijn de makers aanwezig om hun werk toe te lichten.

Waterliniemuseum
Sinds kort is het fort ingericht als Waterliniemuseum. De tentoonstellingen vertellen het verhaal van water als bondgenoot bij de verdediging van Nederland. De linie komt tot leven in interactieve presentaties, persoonlijke verhalen en spannende publieksactiviteiten. Eén van de topattracties is een 50 meter lange maquette van de Nieuwe Hollandse Waterlinie die je echt onder water kunt zetten. Ook de Romeinse geschiedenis van de streek en de natuur op de forten hebben een plek in het museum.
Tijdens het evenement is alleen de tentoonstelling ‘Sterk Water’ toegankelijk en waarschijnlijk zeer druk.

Datum: Zaterdag 17 en zondag 18 oktober 2015
Locatie: Fort bij Vechten, Parkeren tegenover Achterdijk 21/23, Bunnik
Geopend: van 11.00 tot 17.00 uurToegang: € 7,50, kinderen tot 12 jaar € 3,00
Toeslag: Entree tentoonstelling ‘Sterk Water’ € 3,50Parkeren: € 2,00

Meer informatie is te vinden op internet: www.fortvechten.nl en www.waterliniemuseum.nl en op de Facebookpagina’s Fort Vechten en Vormgevers in Hout.

Nieuwsbrief
nieuwsbrief
* = verplicht veld