SWU officieel geopend tijdens succesvolle open dag

Op zaterdag 5 oktober is de Stadswerkplaats Utrecht feestelijk geopend tijdens de open dag. We kijken terug op een succesvolle dag, met ontzettend veel bezoekers, prachtig weer en een prima sfeer!

Feestelijk
Voor de groep vrijwilligers begon de dag vroeg. Er werden ballonnen opgehangen, bewegwijzering aangebracht, met werkbanken geschoven en koffie gezet. Toen om 11 uur de deuren opengingen was de Stadswerkplaats omgetoverd tot feestelijke expositieruimte, met spelletjes voor de jonge bezoekers en heldere informatie voor de oudere. Er was taart, een heus dennendrankje, gesponsord door Trinkgarten, en zoethout voor iedereen.

Gouden zaag
Rond 11.15u opende wethouder Lintmeijer van Cultuur op toepasselijke wijze de Stadswerkplaats. Met een gouden zaag werd de officiële handeling volbracht: het doorzagen van een balkje. En zo heropende onder een daverend applaus van de vele bezoekers de Stadswerkplaats zijn deuren.

Knikkerbanen en winnaar
Het weer bleef mooi en ook de bezoekers bleven komen. Er ontstond een mooie knikkerbaan onder deskundig toezicht van Bouwsels en er waren verschillende demonstraties. We ontvingen 14 nieuwe cursusaanmeldingen, 22 nieuwe nieuwsbrief-abonnees, 42 mensen deden een poging het aantal deuvels in een glazen pot te raden en ongeveer 15 mensen waagden een gokje ‘houtsoorten-raden’. De winnaars zijn inmiddels bekend.

Bijzonder trots
We zijn bijzonder trots op dit succes: een nieuwe werkplaats in een nieuw jasje en een drukbezochte open dag. Dat zou niet mogelijk zijn geweest zonder de fantastische inzet van vele vrijwilligers en de komst van alle bezoekers. Allen dank!

Op onze Facebook-pagina is inmiddels een mooie selectie foto’s te vinden voor wie er niet bij kon zijn.

opening

Nieuwsbrief
nieuwsbrief
* = verplicht veld