Nieuwe coördinator Open Werkplaats: Joshua van Scherpenzeel

We schreven eerder al dat we sinds deze zomer een coördinator Cursussen hebben. Maar dat is nog niet alles. Sinds kort hebben we namelijk ook een coördinator Open Werkplaats. Hij heet Joshua van Scherpenzeel en gaat zich bezighouden met de organisatie rondom de Open Werkplaats. Want die gaat binnenkort weer open! Hij stelt zich kort aan je voor:

Mijn achtergrond
Ik ben opgeleid tot kunsthistoricus en gespecialiseerd in Kunstnijverheid en Vaderlandse wooncultuur. Hoewel ik al veel wist van meubel- en interieurstijlen, had ik weinig praktijkervaring met het maken van meubels. Na 10 jaar intensief onderzoekswerk kriebelde het om interieurobjecten eens echt zelf te ontwerpen en te maken. Daarom startte ik in 2011 de deeltijdopleiding Meubelmaken aan het Hout- en Meubileringscollege.

Van idee tot werkelijkheid
Ik schep bijzonder veel plezier in het bewerken van hout. Het idee dat je met zo’n mooi natuurmateriaal je eigen objecten kunt creëren, is fantastisch. Spil in mijn creativiteit en groei is de Stadswerkplaats Utrecht. Als (beginnend) meubelmaker zijn de investeringen om een meubel te realiseren fors, laat staan dat in deze tijd een volledig eigen werkplek ingericht met allerhande houtbewerkingsmachines überhaupt haalbaar is.

Creatief netwerk
De SWU biedt daarom uitkomst, maar stelt mij ook in staat in contact te komen met andere creatievelingen. Nu al weten meubelmakers uit alle hoeken van Utrecht en omgeving de stadswerkplaats te vinden. In sneltreinvaart groeit de SWU weer uit tot een creatief bolwerk voor houtliefhebbers, mogelijk gemaakt door de mateloze inzet van tal van vrijwilligers. En daar maak ik graag actief deel van uit.

Iedereen is welkom
Natuurlijk hoop ik – en met mij alle vrijwilligers – ook jóu te mogen verwelkomen in de Open Werkplaats: dé vrijbuitersplaats voor houtbewerkers, meubelmakers, creatieve hobbyisten en mensen die met liefde op een houtje bijten. Iedereen – beginner of (semi-)professional – is welkom. Elke vrijdag en zaterdag is het van 9.00 tot omstreeks 16.45 uur feest! Ik heb er ontzettend veel zin in om samen met alle vrijwillige begeleiders een succes te maken van de Open Werkplaats.

Graag tot gauw!

Joshua-groot
Joshua in actie

Nieuwsbrief
nieuwsbrief
* = verplicht veld