1Boom en ‘onze’ Joshua te zien in de Werkspoorkathedraal

Op zaterdag 6 en zondag 7 december is in de Werkspoorkathedraal de 1Boom-expositie te zien. Na de openingstentoonstelling in oktober is de expositie aan een reis door het hele land begonnen. In totaal zal de expositie op tien verschillende plaatsen te zien zijn. ‘Onze’ Joshua nam deel aan het project.

Van eik naar eindproduct
1boom is een project waarbij een groot aantal vormgevers/kunstenaars een grote verscheidenheid aan producten/objecten laat zien, gemaakt van één boom. 1boom is begonnen met een prachtige grote zomereik, onze meest veelzijdige inheemse hout-boom.

De boom stond in het Kooibos van landgoed Middachten, tussen Dieren en Rheden. Op 27 maart 2013 is 1boom geveld, verzaagd en te drogen gelegd. Ambachtslieden, ontwerpers en kunstenaars verwerken sinds die tijd het kwaliteitshout, maar ook de bladeren, takken, het schors en het zaagsel tot een rijk scala aan producten, die sinds oktober 2014 worden tentoongesteld.

‘Onze’ Joshua
Een van de kunstenaars die met het project aan de slag ging is Joshua van Scherpenzeel. Naast onderzoeker, vormgever en maker is hij de coördinator van de Open Werkplaats. Wil je zijn werk – en dat van anderen – bewonderen? Kom dan dit weekend naar de Werkspoorkathedraal.

Wanneer: 6 en 7 december 2014
Waar: Werkspoorkathedraal – Utrecht
Adres: Tractieweg 41, Utrecht
Openingstijden: 11.00 – 17.00 uur
Toegangsprijs: 5 euro

Nieuwsbrief
nieuwsbrief
* = verplicht veld