Bestellijst

Geen bestellingen

Sierkistje maken

Kostbaarheden verdienen een mooie opbergplaats

 

Wil je een mooi versierd kistje maken voor jezelf, voor je geliefde of voor je moeder? In de cursus Sierkistje maken, krijg je van ons de materialen aangereikt voor een sierkistje van ongeveer 20 x 12 cm. De afmetingen kan je zelf nog aanpassen aan de inhoud. Je bedenkt zelf hoe je het deksel van het kistje gaat maken. Dit kan een schuifdeksel zijn bestaande uit verschillende houtsoorten, een klepdeksel met scharniertjes of een deksel met fineer. We hebben verschillende reststukken bijzondere houtsoorten (noten, zebrano, iep, eiken etc.) en fineer voorradig.

In de cursus wordt enkel gebruik gemaakt van handgereedschap. Je hoeft dus geen ervaring te hebben met houtbewerkingsmachines en kan toch mooi massief hout gebruiken in je eigen ontwerp. Het kistje zelf is van tulpenhout. Zie hier enkele voorbeelden.

Afhankelijk van de te kiezen deksel kunnen er extra kosten bijkomen voor het sluitwerk (en fineer).

Deze cursus wordt momenteel niet gegeven. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden!

De cursussen worden gegeven door onze docenten in onze werkplaats aan de Eendrachtslaan 218. Ook gedurende de COVID-19 pandemie kunnen onze cursussen door gaan. Door een aantal afspraken met elkaar na te leven, kunnen we ervoor zorgen dat we veilig en met aandacht gezamenlijk kunnen werken en in elkaars aanwezigheid kunnen zijn.

Je betaalt alléén voor een cursus wanneer deze doorgaat. Er wordt geen incasso gedaan wanneer een cursus niet door kan gaan.