Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 2305 MHL

Machinale Houtbewerking (lang)

Machinale Houtbewerking (lang)
Cursuscode: 2305 MHL

Met machines kun je vaak veel sneller iets maken dan met de hand. In de cursus Machinale Houtbewerking leer je veilig te werken met de stationaire machines in onze werkplaats. Zoals de vlakbank, vandiktebank, cirkelzaagtafels, lintzaag, langgatboor en kolomboor. Ook leer je omgaan met handmachines.  Je leert wat de verschillende mogelijkheden van de machines zijn en hoe je ze in de juiste volgorde kunt gebruiken tijdens een project.

Bij de Stadswerkplaats bieden we twee varianten van deze cursus:

Lange cursus Machinale Houtbewerking
De lange cursus gaat gedurende 8 dagdelen diep op de lesstof in en biedt veel ruimte om ervaring op te doen met de machines in de werkplaats. Tijdens de cursus tovert elke cursist een ruw stuk hout om in een zaagbankje met verschillende houtverbindingen. Je maakt dus zelf het hele proces van ruwe plank tot afgewerkt project mee.

Als je deze cursus hebt gevolgd, mag je ook in de Open Werkplaats gebruikmaken van de machines.

 

Dinsdag 16 mei 2023
8 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 365,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. (Carolien) van Rossum
19:30 - 22:30
Locatie: Stadswerkplaats Utrecht (klik hier voor de adresgegevens)
(Carolien) van Rossum
(Carolien) van Rossum

De cursussen worden gegeven door onze docenten in onze werkplaats aan de Eendrachtslaan 218. Ook gedurende de COVID-19 pandemie kunnen onze cursussen door gaan. Door een aantal afspraken met elkaar na te leven, kunnen we ervoor zorgen dat we veilig en met aandacht gezamenlijk kunnen werken en in elkaars aanwezigheid kunnen zijn.

Je betaalt alléén voor een cursus wanneer deze doorgaat. Er wordt geen incasso gedaan wanneer een cursus niet door kan gaan.