Bestellijst

Geen bestellingen

Machinale Houtbewerking

Met machines kun je vaak veel sneller iets maken dan met de hand. In de cursus Machinale Houtbewerking leer je veilig te werken met de stationaire machines in onze werkplaats. Zoals de vlakbank, vandiktebank, cirkelzaagtafels, lintzaag, langgatboor en kolomboor. Ook leer je omgaan met handmachines.  Je leert wat de verschillende mogelijkheden van de machines zijn en hoe je ze in de juiste volgorde kunt gebruiken tijdens een project.

Bij de Stadswerkplaats bieden we twee varianten van deze cursus:

Lange cursus Machinale Houtbewerking
De lange cursus gaat gedurende 8 dagdelen diep op de lesstof in en biedt veel ruimte om ervaring op te doen met de machines in de werkplaats. Tijdens de cursus tovert elke cursist een ruw stuk hout om in een zaagbankje met verschillende houtverbindingen. Je maakt dus zelf het hele proces van ruwe plank tot afgewerkt project mee.

Als je deze cursus hebt gevolgd, mag je ook in de Open Werkplaats gebruikmaken van de machines.

Korte cursus Machinale Houtbewerking
De korte cursus is bestemd voor mensen die in 5 dagdelen de basis willen leren van machinale houtbewerking. De grote machines in de werkplaats worden toegelicht en je voert zelf op elke machine handelingen uit. De insteek is hetzelfde als voor de lange cursus maar de lange cursus gaat dieper op de lesstof in en biedt meer ruimte om ervaring op te doen.

Na het succesvol afronden van de cursus, mag je tijdens de Open Werkplaats gebruikmaken van de machines.

Voor deze cursus is het een vereiste dat je het Nederlands begrijpt en spreekt. Vanwege het hoge tempo tijdens deze korte cursus, kunnen de docenten de stof niet in het Engels of een andere taal toeilchten.

Machinale Houtbewerking (lang) 8 x op Do. 02-03-2023 19:30 - 22:30
Machinale Houtbewerking (kort) 5 x op Zo. 05-03-2023 11:00 - 14:00
Machinale Houtbewerking (kort) 5 x op Zo. 23-04-2023 11:00 - 14:00
Machinale Houtbewerking (kort) 5 x op Ma. 24-04-2023 19:30 - 22:30
Machinale Houtbewerking (kort) 5 x op Do. 08-06-2023 19:30 - 22:30

De cursussen worden gegeven door onze docenten in onze werkplaats aan de Eendrachtslaan 218. Ook gedurende de COVID-19 pandemie kunnen onze cursussen door gaan. Door een aantal afspraken met elkaar na te leven, kunnen we ervoor zorgen dat we veilig en met aandacht gezamenlijk kunnen werken en in elkaars aanwezigheid kunnen zijn.

Je betaalt alléén voor een cursus wanneer deze doorgaat. Er wordt geen incasso gedaan wanneer een cursus niet door kan gaan.