Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 191106 MeM

Maak je eigen meubel

Maak je eigen meubel
Cursuscode: 191106 MeM

Je loopt al een tijdje rond met een idee voor een mooi meubelstuk. Of je hebt ergens iets gezien dat je best eens zelf zou willen maken. Een salontafeltje, een muziekstandaard, een kastje, een stoel, of misschien wel speelgoed voor je (klein)kind. Dan is deze cursus iets voor jou!

In de cursus Maak je eigen meubel ga je aan de slag met je eigen ontwerp. Je kunt bijvoorbeeld op ideeën komen door in boeken te kijken of in designwinkels waar meubels worden verkocht van jouw smaak. Daarna kijk je hoe je tot een mooi (en realistisch) ontwerp kunt komen. In overleg met de docent bepaal je de haalbaarheid en het formaat. Eventueel heb je hier voorafgaand aan de cursus al contact over als je twijfelt over of wat jij wil wel kan binnen de cursus.

Vervolgens maak je werktekeningen en bepaal je welk materiaal geschikt is om het meubel in uit te voeren. En voordat je dan echt aan de slag gaat maak je een plan van hoe je het technisch het beste kunt aanpakken. Net als een echte meubelmaker zou doen.

De eerste lessen worden besteed aan theorie over ontwerpen en de omgang met een aantal machines en verschillende materialen. Daarna ga je aan de slag met jouw unieke meubelstuk, dat je uiteraard aan het einde van de cursus mee naar huis neemt. Of nog even afmaakt in de Open Werkplaats.

Ingangseis: machinale houtbewerking 

 

Woensdag 6 november 2019
11 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 395,00
Dhr. (Hamid) Feyzian
19:30 - 22:30
Locaties: Stadswerkplaats Utrecht, Stadswerkplaats Utrecht (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Hamid) Feyzian
(Hamid) Feyzian