Bestellijst

Geen bestellingen

Maak je eigen Meubel

Je loopt al een tijdje rond met een idee voor een mooi meubelstuk. Of je hebt ergens iets gezien dat je best eens zelf zou willen maken. Een salontafeltje, een muziekstandaard, een kastje, een stoel, of misschien wel speelgoed voor je (klein)kind. Dan is deze cursus iets voor jou!

In de cursus Maak je eigen meubel ga je aan de slag met je eigen ontwerp. Je kunt bijvoorbeeld op ideeën komen door in boeken te kijken of in designwinkels waar meubels worden verkocht van jouw smaak. Daarna kijk je hoe je tot een mooi (en realistisch) ontwerp kunt komen. In overleg met de docent bepaal je de haalbaarheid en het formaat. Eventueel heb je hier voorafgaand aan de cursus al contact over als je twijfelt over of wat jij wil wel kan binnen de cursus.

Vervolgens maak je werktekeningen en bepaal je welk materiaal geschikt is om het meubel in uit te voeren. En voordat je dan echt aan de slag gaat maak je een plan van hoe je het technisch het beste kunt aanpakken. Net als een echte meubelmaker zou doen.

De eerste lessen worden besteed aan theorie over ontwerpen en de omgang met een aantal machines en verschillende materialen. Daarna ga je aan de slag met jouw unieke meubelstuk, dat je uiteraard aan het einde van de cursus mee naar huis neemt, of nog even afmaakt in de Open Werkplaats.

Bij deze cursus is het materiaal niet inbegrepen. Het hout kan wel via ons besteld worden. Achteraf factureren we de gemaakte kosten.

Ingangseis: machinale houtbewerking

Deze cursus wordt momenteel niet gegeven. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden!

De cursussen worden gegeven door onze docenten in onze werkplaats aan de Eendrachtslaan 218. Ook gedurende de COVID-19 pandemie kunnen onze cursussen door gaan. Door een aantal afspraken met elkaar na te leven, kunnen we ervoor zorgen dat we veilig en met aandacht gezamenlijk kunnen werken en in elkaars aanwezigheid kunnen zijn.

Je betaalt alléén voor een cursus wanneer deze doorgaat. Er wordt geen incasso gedaan wanneer een cursus niet door kan gaan.