Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 2303 MB

Workshop Meubelbeslag

Workshop Meubelbeslag
Cursuscode: 2303 MB

Een korte introductie in de ijzerwarenhandel

 

Er is een ontzettend grote verscheidenheid aan meubelbeslag (scharnieren, ladegeleiders, deurgrepen, verbindingsbeslag en dergelijke) op de markt. Elk scharnier of ladegeleider heeft z’n eigen specifieke toepassing. Welke scharnier moet je gebruiken voor jouw zelfgemaakte meubel? Hoe zorg je ervoor dat het deurtje opengaat zonder te schuren tegen een ander deurtje en ook mooi recht hangt? Hoe plaats je lades mooi aansluitend en recht in een kastje? Hoe maak je meubels zo dat ze demontabel zijn en eenvoudig te plaatsen?

 

In deze workshop krijg je antwoord op deze – en een veel andere – vragen. In de drie uur durende workshop leer je welke scharnieren je in welke situatie moet gebruiken en hoe je ze moet monteren. Laten we zien hoe je ladegeleiders moet plaatsen en waar je dan op moet letten. Ook besteden we aandacht aan het gebruik van verbindingsbeslag, zodat je meubels kunt maken die ook weer makkelijk uit elkaar te halen zijn. En natuurlijk veel tips en tricks voor het werken met meubelbeslag.

 

Vrijdag 24 maart 2023
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 50,00
Mw. (Carolien) van Rossum
19:30 - 22:30
Locatie: Stadswerkplaats Utrecht (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
(Carolien) van Rossum
(Carolien) van Rossum

De cursussen worden gegeven door onze docenten in onze werkplaats aan de Eendrachtslaan 218. Ook gedurende de COVID-19 pandemie kunnen onze cursussen door gaan. Door een aantal afspraken met elkaar na te leven, kunnen we ervoor zorgen dat we veilig en met aandacht gezamenlijk kunnen werken en in elkaars aanwezigheid kunnen zijn.

Je betaalt alléén voor een cursus wanneer deze doorgaat. Er wordt geen incasso gedaan wanneer een cursus niet door kan gaan.