Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 2210 SW

Slijpen en Wetten

Slijpen en Wetten
Cursuscode: 2210 SW

Scherp gereedschap is het halve werk

Wil je net lekker gaan schaven of een mooie houtverbinding maken met je hamer en beitel, is het gereedschap bot. Hoe scherper het gereedschap, hoe mooier de verbinding gemaakt kan worden. Een botte beitel kan je werkstuk beschadigen en uitschieten en verwondingen veroorzaken. Hoe scherper je beitel hoe fijner het werkt. Het is dan ook van groot belang dat je beitels goed scherp zijn.

Het slijpen van gereedschap is op zich niet heel moeilijk, maar je moet wel goed weten wat je doet. Het gebeurt al vrij snel dat het staal tijdens het slijpen een beetje verbrand of dat de vouw niet mooi recht is. In onze workshop Slijpen en wetten slijpen we de (steek)beitels en beitel van de schaaf zowel machinaal als handmatig met een wetsteen. Ook wordt het goed afstellen van de beitel in de schaaf behandeld. Indien er nog tijd over is wordt er ook nog aandacht besteed aan het slijpen van een schraapstaal.

Bij deze workshop neem je je eigen beitelset en schaaf mee.

Let op: in deze workshop worden geen gutsen en beitels voor de draaibank geslepen. 

Dinsdag 18 oktober 2022
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 63,00
Dhr. W (Wim) Bongers
19:30 - 22:30
Locatie: Stadswerkplaats Utrecht (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
W (Wim) Bongers
W (Wim) Bongers

De cursussen worden gegeven door onze docenten in onze werkplaats aan de Eendrachtslaan 218. Ook gedurende de COVID-19 pandemie kunnen onze cursussen door gaan. Door een aantal afspraken met elkaar na te leven, kunnen we ervoor zorgen dat we veilig en met aandacht gezamenlijk kunnen werken en in elkaars aanwezigheid kunnen zijn.

Je betaalt alléén voor een cursus wanneer deze doorgaat. Er wordt geen incasso gedaan wanneer een cursus niet door kan gaan.