Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 2302 BF

Bovenfrees

Bovenfrees
Cursuscode: 2302 BF

Een bovenfrees is een veelzijdige machine waar je alle kanten mee uit kunt…mits je er goed mee om weet te gaan. Je kunt er profielen en houtverbindingen mee maken. Met behulp van een mal kan je vormen kopiëren en met de diverse hulpstukken kun je bijvoorbeeld een perfecte cirkel frezen.
Je kunt ook zelf hulpstukken maken, voor het frezen van pen-gatverbindingen bijvoorbeeld. Maar daarvoor is oefening en kennis vereist. Die doe je op in de Workshop bovenfrees.

De workshop bestaat uit twee lessen van ieder 3 uur. Tijdens de eerste les krijg je instructies over de omgang met de bovenfrees. Ook ga je aan de slag met kleine oefeningen om het apparaat onder de knie te krijgen.
Tijdens de tweede les maak je een tafeltje. Hiervoor leer je hoe je een groef, een sponning en een cirkel kunt maken. Ook gebruiken we de kopieerfrees. Het tafeltje mag je na afloop mee naar huis nemen.

Heb je zelf al een bovenfrees? Neem die dan vooral mee!

Vrijdag 17 februari 2023
2 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 105,00
Dhr. W (Wim) Bongers
19:30 - 22:30
Locatie: Grote Wade, Nieuwegein (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
W (Wim) Bongers
W (Wim) Bongers

De cursussen worden gegeven door onze docenten in onze werkplaats aan de Eendrachtslaan 218. Ook gedurende de COVID-19 pandemie kunnen onze cursussen door gaan. Door een aantal afspraken met elkaar na te leven, kunnen we ervoor zorgen dat we veilig en met aandacht gezamenlijk kunnen werken en in elkaars aanwezigheid kunnen zijn.

Je betaalt alléén voor een cursus wanneer deze doorgaat. Er wordt geen incasso gedaan wanneer een cursus niet door kan gaan.