Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 2301 FI

Basis fineren

Basis fineren
Cursuscode: 2301 FI

Je kent ze vast: van die prachtige meubels gemaakt van een exotische houtsoort, zoals zebrano, mahonie of noten-wortel. Mooi opgepoetst en met bijzondere patronen. Hoe doen ze dat toch? Het antwoord is in veel gevallen: fineer.

Met fineer – een dun gesneden of gestoken vel hout – kun je een eenvoudig houtwerk een prachtige uitstraling geven. Dat omtoveren gebeurt traditioneel met warme beenderlijm, een plakhamer en fineertape.

Wil jij dit ambacht onder de knie krijgen? Dan is de Basiscursus Fineren iets voor jouw. In 6 lessen leer je over de geschiedenis van deze houtbewerkingskunst, ga je uiteraard aan de slag met warme lijm en een plakhamer. Je leert een stolpnaad maken en je maakt je eigen schraapstaal.

Om het vak te leren maakt iedere cursist een gefineerd dienblad – met een afbeelding die je zelf mag ontwerpen – dat je na de laatste les natuurlijk mee naar huis mag nemen. Voor de opstaande rand van het dienblad leer je de schraapstaal en de verstekstans te hanteren.

Dinsdag 17 januari 2023
8 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 235,00
Mw. (Nelleke) van der Mheen
19:30 - 22:30
Locatie: Stadswerkplaats Utrecht (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Nelleke) van der Mheen
(Nelleke) van der Mheen

De cursussen worden gegeven door onze docenten in onze werkplaats aan de Eendrachtslaan 218. Ook gedurende de COVID-19 pandemie kunnen onze cursussen door gaan. Door een aantal afspraken met elkaar na te leven, kunnen we ervoor zorgen dat we veilig en met aandacht gezamenlijk kunnen werken en in elkaars aanwezigheid kunnen zijn.

Je betaalt alléén voor een cursus wanneer deze doorgaat. Er wordt geen incasso gedaan wanneer een cursus niet door kan gaan.