Workshop Bovenfrees

 

Een bovenfrees is een veelzijdige machine waar je alle kanten mee uit kunt…mits je er goed mee om weet te gaan. Je kunt er profielen en houtverbindingen mee maken. Met behulp van een mal kan je vormen kopiëren en met de diverse hulpstukken kun je bijvoorbeeld een perfecte cirkel frezen.
Je kunt ook zelf hulpstukken maken, voor het frezen van pen-gatverbindingen bijvoorbeeld. Maar daarvoor is oefening en kennis vereist. Die doe je op in de Workshop bovenfrees.

De workshop bestaat uit twee lessen van ieder 3 uur. Tijdens de eerste les krijg je instructies over de omgang met de bovenfrees. Ook ga je aan de slag met kleine oefeningen om het apparaat onder de knie te krijgen.
Tijdens de tweede les maak je een tafeltje. Hiervoor leer je hoe je een groef, een sponning en een cirkel kunt maken. Ook gebruiken we de kopieerfrees. Het tafeltje mag je na afloop mee naar huis nemen.

Heb je zelf al een bovenfrees? Neem die dan vooral mee!

Docent:
Wim Bongers

Duur:
2x 3 uur. De cursus vindt steeds op dezelfde dag plaats.

Prijs:
€ 95,-
U-pas: gereduceerd tarief, zie inschrijfvoorwaarden

Workshop-startdata: (2x 3 uur)
vrijdag 5 en 12 oktober 2018, 19.30u VOL*
zaterdag 24 november en 1 december 2018, 11.00u VOL*

Ingangseis:
geen

Locatie:
Let op: de workshop vindt plaats op een andere locatie:
Meubelmaker Wim Bongers
Grote Wade 21-M
3439 NX Nieuwegein
(vlakbij bouwmarkt Hornbach)

Inschrijven:
Vul het inschrijfformulier in en kies de gewenste startdatum.

* Is de gewenste startdatum al vol? Schrijf je dan toch in voor die datum om op de wachtlijst te komen. Je krijgt dan bericht als er een plek is vrijgekomen.

 

Nieuwsbrief
nieuwsbrief
* = verplicht veld