Basiscursus fineren

Je kent ze vast: van die prachtige meubels gemaakt van een exotische houtsoort, zoals zebrano, mahonie of noten-wortel. Mooi opgepoetst en met bijzondere patronen. Hoe doen ze dat toch? Het antwoord is in veel gevallen: fineer.

Met fineer – een dun gesneden of gestoken vel hout – kun je een eenvoudig houtwerk een prachtige uitstraling geven. Dat omtoveren gebeurt traditioneel met warme beenderlijm, een plakhamer en fineertape.

Wil jij dit ambacht onder de knie krijgen? Dan is de Basiscursus Fineren iets voor jouw. In 6 lessen leer je over de geschiedenis van deze houtbewerkingskunst, ga je uiteraard aan de slag met warme lijm en een plakhamer. Je leert een stolpnaad maken en je maakt je eigen schraapstaal.

Om het vak te leren maakt iedere cursist een gefineerd dienblad – met een afbeelding die je zelf mag ontwerpen – dat je na de laatste les natuurlijk mee naar huis mag nemen. Voor de opstaande rand van het dienblad leer je de schraapstaal en de verstekstans te hanteren.

Docent:
Nelleke van der Mheen

Duur:
6 avonden van 3 uur. De cursus vindt iedere week op dezelfde avond plaats.

Prijs:
€ 215,-
U-pas: gereduceerd tarief, zie inschrijfvoorwaarden

Startdata:
dinsdag 13 november 2018, 19.30u VOL*

Ingangseis:
Geen

Inschrijven:
Vul het inschrijfformulier in en kies de gewenste startdatum.

* Is de gewenste startdatum al vol? Schrijf je dan toch in voor die datum om op de wachtlijst te komen. Je krijgt dan bericht als er een plek is vrijgekomen.

 

Nieuwsbrief
nieuwsbrief
* = verplicht veld