Bestellijst

Geen bestellingen

Open werkplaats

Vanaf vrijdag 30 april is de Open Werkplaats weer open!

Lees  HIER  onze richtlijnen over hoe we op de Stadswerkplaats te werk gaan inzake Corona.

De Open Werkplaats is er voor iedereen die op een professionele of hobbymatige manier aan de slag gaat met hout en het stofferen van meubels. In de Open Werkplaats stellen we onze machines, elektrisch gereedschap en werkruimte beschikbaar. Tegen een uurprijs van € 7,50 en een lidmaatschapskaart van € 14,50 per jaar kun je bij ons terecht met eigen projecten, klussen of semi-professionele opdrachten. Naast het gebruik van de ruimte en de machines kun je bij ons dus ook gebruikmaken van elkaars expertise en creativiteit.

Werken tijdens de Open Werkplaats met houtde openwerkplaats van de stadswerkplaats utrecht
Onze Open Werkplaats is een ideale plek om met hout aan de slag te gaan. We hebben daarvoor professionele en goed onderhouden machines, gereedschap en werkbanken. Onze begeleiders denken graag met je mee over hoe je een klus het beste aan kunt pakken. De werkplaats beschikt over:
Stationaire machines: vlakbank, vandiktebank, formaatzaag, draaibank, lintzaag, kolomboor, langgatboor, verstekstans, afzuiginstallatie
Elektrisch gereedschap: o.a. bovenfrees, accuboormachines, invalcirkelzaag, decoupeerzaag, lamellofrees, diverse schuurmachines

Meubelstofferen

In de Open Werkplaats kan je ook terecht voor het stofferen van meubels. Er zijn daarvoor diverse gereedschappen aanwezig, zoals een compressor en een tacker. Zo wordt aan cursisten van de cursus Meubelstofferen gelegenheid geboden om hun werk af te maken of met nieuwe klussen aan de slag te gaan.

Direct aan de slag

Dus wil je je vaardigheden onderhouden of uitbreiden? Of heb je al tijden een ontwerp in je hoofd dat je nu wilt uitvoeren? Of heb je mooie stukken hout die je wilt bewerken of een oude stoel die je wilt bekleden? Kom dan eens langs!

Openingstijdende openwerkplaats van de Stadswerkplaats Utrecht

vrijdag 9.00-17.00 uur
zaterdag 9.00-17.00 uur

Prijzen

€ 14,50 voor een lidmaatschapskaart (geldig voor een jaar)
€ 7,50 per uur
€ 67,50 voor een 10-urenkaart
€ 157,50 voor een 25-urenkaart
(prijzen incl. BTW, pin aanwezig)
Het is niet mogelijk om de werkplaats of bepaalde machines te reserveren. Om die reden stellen wij de Open Werkplaats bij voorkeur niet beschikbaar voor massaproductie of bijzonder omvangrijke projecten. Heb je een grote klus, houd er dan rekening mee dat je geen exclusieve aanspraak op ruimte en machines kunt maken. Met goed overleg en op een communicatieve manier omgaan met begeleiders en andere gebruikers kunnen wij op een prettige manier blijven werken.

Als vrijwilliger aan de slag in de Open Werkplaats?

Wil je bij ons als vrijwilliger aan de slag als begeleider in de Open Werkplaats? Stuur ons dan een mailtje voor een kennismaking en de mogelijkheden.