Bestellijst

Geen bestellingen

Open werkplaats

De Open Werkplaats is er voor iedereen die op een professionele of hobbymatige manier aan de slag gaat met hout en het stofferen van meubels. In de Open Werkplaats stellen we onze machines, elektrisch gereedschap en werkruimte beschikbaar. Tegen een uurprijs van € 6,- en een lidmaatschapskaart (voor een jaar) van € 12,50 kun je bij ons terecht met eigen projecten, klussen of (semi-)professionele opdrachten. Naast het gebruik van de ruimte en de machines kun je bij ons dus ook gebruikmaken van elkaars expertise en creativiteit.

   Houtbewerking
   Onze Open Werkplaats is een ideale plek om met hout aan de slag te gaan. We hebben daarvoor
   professionele en goed onderhouden machines, gereedschap en werkbanken. Onze begeleiders
   denken graag met je mee over hoe je een klus het beste aan kunt pakken.
   Meubelstofferen
   In de Open Werkplaats kan je ook terecht voor het stofferen van meubels. Er zijn daarvoor diverse
   gereedschappen aanwezig, zoals een compressor en een tacker. Hiermee bieden we cursisten van de cursus Meubelstofferen de
  kans om hun werk af te maken of met nieuwe klussen aan de slag te gaan.
   Veiligheid voorop
   Om de veiligheid te garanderen geldt voor het gebruik van de Open Werkplaats aannemelijke ervaring met machines en (elektrisch)
   handgereedschap. Hetzij via een professionele achtergrond, hetzij via deelname aan ons cursusprogramma. Wanneer deze ervaring aan de begeleider is aangetoond kan er een lidmaatschapskaart worden aangeschaft en kan je aan de slag. Er zijn altijd twee begeleiders aanwezig die je kunnen adviseren en helpen bij het veilig gebruik van alle machines.

Direct aan de slag
Dus wil je je vaardigheden onderhouden of uitbreiden? Of heb je al tijden een ontwerp in je hoofd dat je nu eindelijk wilt uitvoeren? Of heb je mooie stukken hout die je wilt bewerken of een oude stoel die je opnieuw wilt bekleden? Kom dan eens langs!

Specificaties:
Stationaire machines:       vlakbank, vandiktebank, formaatzaag, draaibank, lintzaag, kolomboor, langgatboor, verstekstans, afzuiginstallatie
Elektrisch gereedschap:   o.a. bovenfrees, accuboormachines, invalcirkelzaag, decoupeerzaag, lamellofrees, diverse schuurmachines
Meubelstofferen:              Benodigde gereedschappen, zoals een compressor en tackers
 
Openingstijden:                vrijdag 9.00-17.00 uur
                                           zaterdag 9.00-17.00 uur
 
Prijzen:              € 12,50 voor een lidmaatschapskaart (geldig voor een jaar)
                           €   6,-    per uur
                           € 55,-    voor een 10-urenkaart
                           € 130,- voor een 25-urenkaart
                         
(prijzen incl. BTW, pin aanwezig)

 

Het is niet mogelijk om de werkplaats of bepaalde machines te reserveren. Om die reden stellen wij de Open Werkplaats bij voorkeur niet beschikbaar voor massaproductie of bijzonder omvangrijke projecten. Heb je een grote klus, houd er dan rekening mee dat je geen exclusieve aanspraak op ruimte en machines kunt maken. We vertrouwen erop dat iedereen in goed overleg en op een communicatieve manier  met begeleiders en andere gebruikers omgaat.

Als vrijwilliger aan de slag in de Open Werkplaats?
Wil je bij ons als vrijwilliger aan de slag als begeleider in de Open Werkplaats? Stuur ons dan een mailtje voor een kennismaking en de mogelijkheden.