Bestellijst

Geen bestellingen

Nieuwe vrijwilligers stellen zich voor

zondag, 9 februari, 2020
Een foto van de stadswerkplaats Utrecht

Nieuwe vrijwilligers stellen zich

Wij zijn ontzettend blij met onze nieuwe vrijwilligers voor de Open Werkplaats op vrijdag en zaterdag. Hieronder stellen zij zich aan u voor.

Alexandra

Een foto van de Stadswerkplaats Utrecht

Ik woon in Utrecht, maar ik verblijf voor mijn werk ook veel in het buitenland. Ik werk namelijk fulltime als ingenieur in de gas- en olie-industrie. Maar ik ben mijzelf aan het oriënteren op een andere carrière. Daarom ben ik in Zwolle cursussen in houtbewerking gaan volgen. Hier in Utrecht zocht ik een plek om daaraan een vervolg te geven. En zo kwam ik bij de Stadswerkplaats Utrecht uit. Ik ben lid van het Houtatelier geworden. Onder de leden van het Houtatelier zijn wat vrijwilligers en die hebben mij enthousiast gemaakt om ook vrijwilliger te worden. De fijne sfeer onderling is een belangrijke reden dat ik graag naar de Stadswerkplaats kom. En het is leuk om van anderen dingen te zien en te leren. Ik ben altijd blij met de tips die ik krijg, bijvoorbeeld hoe ik de freesmachine handig kan afstellen…

Bert

Een foto van Stadswerkplaats Utrecht

Ik woon in Utrecht. Ik houd me bezig met drones. Met mijn bedrijf Aurea help ik boeren efficiënter te produceren door met mijn drones informatie te verzamelen met betrekking tot hun gewassen. Maar ik heb bijvoorbeeld ook in Tajikistan geholpen met het in kaart brengen van mijnenvelden. Een tijd geleden zochten mijn vriendin en ik iets om samen te doen in Utrecht. Via internet zijn we op de Stadswerkplaats gestuit. Wij hebben samen een aantal cursussen in houtbewerking gevolgd. Als laatste hebben we een groot TV-meubel gemaakt. En nu ben ik ook vrijwilliger. Ik vind de Stadswerkplaats een mooi initiatief. Ik heb zelf dankbaar gebruik gemaakt van de cursussen en de Open Werkplaats. Als vrijwilliger kom je in contact met uiteenlopende mensen, van hobbyist tot professional. Ik zie veel dingen en haal daar inspiratie uit. Zowel het sociale als het inhoudelijke aspect vind ik mooi. Laatst kwam er een jong stel de Stadswerkplaats bezoeken. Zij wilden voor henzelf een bed gaan maken. Ik heb ze een rondleiding gegeven en hen verteld over de cursussen die we aanbieden. Zij zijn enthousiast vertrokken met het voornemen om zich in te schrijven voor een cursus. Daar haal ik voldoening uit.

Maaike

Een foto van Stadswerkplaats Utrecht

Ik ben Maaike de Haas. Ik woon in Utrecht en ik werk als project engineer in de civiele sector. Tijdens mijn studie Bouwkunde in Delft maakte ik graag gebruik van de werkplaats van mijn faculteit voor het maken van  maquettes, maar ook 1:1 schaalmodellen van een nieuw type zonwering. In Utrecht zocht ik iets soortgelijks om met hout bezig te zijn. Na ik bij Carolien van Rossum een houtbewerkingscursus volgde, ben ik gevraagd om vrijwilliger te worden. Dat sprak mij aan. Ik doe graag vrijwilligerswerk en ik vind het belangrijk dat er een open werkplaats als de Stadswerkplaats Utrecht is. In de Achterhoek, waar ik oorspronkelijk vandaan kom, staat de werkbank bij veel mensen gewoon in de schuur. In Utrecht hebben wij daar over het algemeen de ruimte niet voor. Een van de meest bijgebleven momenten als vrijwilliger is mijn ontmoeting met Jan, een eigenwijze goeierd die graag alles op zijn eigen manier doet. Soms is zijn manier beter, soms ook niet. Maar ik vind het sowieso al leuk om hem bezig te zien en ik steek er nog wat van op ook!

Walter

Een foto van Stadswerkplaats Utrecht

Ik woon vlakbij de Stadswerkplaats, in Kanaleneiland, Utrecht. Al van jongs af aan  wilde ik meubelmaker worden. Ik ben gestart met de  LTS meubelmaken. Om nog wat anders te proberen heb ik ook de LTS bouw gedaan. Daarna toch echt voor het meubelvak gekozen en de MTS meubelmaken gevolgd. In Rotterdam. Tegenwoordig heet dat het Hout- en meubileringscollege. Mijn vader had een meubelmakerij. Als ik vrij had van school moest ik gewoon bij mijn vader aan de slag. Ik heb uiteindelijk zo’n 30 jaren daar gewerkt. Zoals veel anderen ben ik via internet in contact gekomen met de Stadswerkplaats Utrecht. Ik zocht wat om handen als vrijwilliger, en dan het liefst in de houtbewerking. Ik ben nog maar net gestart. Ik ben nog aan het kennismaken en ik sta er vrij blanco in. Maar ik vond de nieuwsjaarborrel in ieder geval alvast leuk en gezellig.